vrijdag 7 juli 2017

Geboortebericht

Hoera! de pups zijn geboren.
Op donderdag 6 juli vertoonde Chanti al onrustig gedrag. Ook haar temperatuur was gedaald, ze liet haar eten staan en lag ze veel in de werpkist.

's Avonds begon ze in de werpkist te graven en werd haar ademhaling sneller. Rond 23.30 uur kreeg ze weeën. Om 2 uur was er nog geen pup, ze had wel wat vocht verloren al en ze was wel aan het persen een aantal keer, maar dan hield ze er weer voor 5 minuten mee op. Dus toch maar de dierenarts gebeld. Deze stelde mij gerust, ze zat nog in de ontsluitingsfase en ze was gewoon nog niet zo ver. Om 3.00 uur werd de eerste pup geboren. Dit kostte erg veel moeite. Hij lag in kopligging met het snoetje naar de staart gericht in plaats van naar de grond. We moesten behoorlijk hard trekken om hem los te krijgen. Gelukkig leefde hij wel, het is een mooie, gezonde stevige reu. Vervolgens begon het persen opnieuw, ze had weeën, maar doordat ze al zo lang bezig was geweest met de eerste pup was ze duidelijk vermoeid. Rond 5.30 uur nogmaals contact met de dierenarts. We konden 2 dingen doen. Of afwachten met een nog vermoeidere teef of toch een beetje oxytocine prikken om de weeën wat krachtiger te laten worden. Uiteindelijk 1 I.E. oxytocine geprikt en dit had gelukkig het gewenste effect, want om 6.00 uur werd de 2e pup geboren. Wederom een stevige mooie reu.
Hierna ging het Chanti duidelijk makkelijker af, wat voor mij een grote opluchting was. Om 7.20 uur werd een teefje geboren, om 8.37 uur een reu, om 9.30 uur een reu, om 10.19 uur een teefje, om 11.30 uur een teefje en als laatste om 12.35 uur nog een teefje.
Alle pups zijn zwartblond en hebben forse gewichten rond de 550 gram.
De pups komen allemaal gezond en sterk over en zijn zeer levendig. Ik ben erg benieuwd naar de karakters. De pups zijn gemerkt met verschillende kleuren bandjes zodat jullie ze thuis ook uit elkaar kunnen houden.
De reutjes hebben de kleuren: beige, oranje, donkerblauw en rood. De teefjes hebben de kleuren, roze, geel, paars en regenboog.

Via onderstaande link kunt u de pups van Chanti volgen via de webcam.
Open de link in Internet Explorer, Safari of Firefox. Met Chrome geeft hij een foutmelding.

http://conchobara.camstreams.com/

De komende 2 weken wil ik graag rust voor de pups. Daarna kun je contact met mij opnemen als je op bezoek wil komen.





Puppy beige

Puppy roze

Puppy roze

Puppy beige

Puppy oranje

Puppy roze



Chanti heeft ook haar eigen Facebook account. Ook daar worden regelmatig foto's en filmpjes gepost. Je kan een vriendschapsverzoek sturen, om de foto's en filmpjes te kunnen zien.

Ik zal op deze blog natuurlijk regelmatig foto's zetten, zodat je goed de groei van de pups kunt volgen.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten