zondag 2 oktober 2016

UV examen en Dogmania Day

Een druk weekend hebben we achter de rug.

Op zaterdag 1 oktober hebben we meegedaan aan het UV examen. Dit houdt in dat de hond 20 kilometer naast de fiets draaft in een tempo van ongeveer 12 kilometer per uur. De tocht wordt onderbroken met 2 pauzes, 1 na 8 kilometer en 1 na 15 kilometer. Aan het eind is er nog een pauze van 15 minuten waarna je nog een korte gehoorzaamheidsoefening doet.
Chanti heeft het super gedaan en is uiteraard geslaagd.
















Op zondag 2 oktober werd door de HCN de Dogmania Day georganiseerd bij KC Pampus in Almere. Een gezellige workshopdag, zodat je verschillende sporten kan uitproberen. Ik had ons opgegeven voor Hoopers en Steppen.
Bij Hoopers stuur je de honden onder boogjes, door tunnels en om tonnen heen. Chanti en ik hebben dit al eens geoefend bij Hondenschool de Spoorlijn en we doen natuurlijk agility waardoor Chanti de handgebaren en commando's al redelijk kent. Na de lekkere lunch gingen we steppen, eerst even de techniek oefenen zonder hond en daarna een stukje met hond. Toch best vermoeiend! Maar wel erg leuk als afwisseling van bijvoorbeeld fietsen of hardlopen. Daarna nog een lezing over vachtverzorging bij de Hovawart, toch nog dingen gehoord die ik nog niet wist.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten